NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!

Absolut toate firmele sunt afectate!
Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!
Va punem la dispozitie explicatii profesioniste, recomandari, studii de caz!

Stimate contribuabil,

Ne confruntam cu cea mai spectaculoasa modificare a Codul fiscal din ultimii ani!
OG nr. 16/2022 nu a iertat nimic si a modificat practic toate domeniile majore referitoare la taxarea companiilor si a persoanelor fizice. Astfel, avem prevederi noi privind:

1. Impozitul pe venitul microintreprinderilor
2. Impozitul pe profit
3. Impozitul pe venit
4. Contributia de asigurari sociale (CAS)
5. Contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS)
6. Impozitul pe veniturile obtinute de nerezidenti
7. TVA
8. Accize
9. Impozite si taxe locale

In total sunt peste 60 de modificari concrete, punctuale, care vizeaza cam tot:
arrow_right majorarea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite dupa 1 ianuarie 2023
arrow_right scutirea de impozit in sectorul constructiilor
arrow_right contributiile sociale in cazul contractelor part-time
arrow_right aplicarea cotei reduse de TVA in cazul livrarii de locuinte  
arrow_right plafonul cifrei de afaceri pentru acceptarea platilor cu cardul etc. 

Sunt modificari extrem de dificil de gestionat, dar nu trebuie sa va faceti griji.

Lucrarea de ultima ora
Noutatile Codului fiscal. Recomandari pentru optimizare fiscala limpezeste impecabil continutul extrem de stufos al OG nr. 16/2022. Ea va ofera explicatii, recomandari si studii de caz legate de noile prevederi, astfel incat implicatiile acestor prevederi pentru dvs. sa fie intelese pe deplin.  

Cele mai spectaculoase modificari vizeaza sistemul de impozitare a microintreprinderilor!

a) Aplicarea acestui sistem de impozitare devine optionala;
b) Plafonul pentru aplicarea sistemului scade de la 1.000.000 euro la 500.000 euro;
c) Sunt introduse 3 conditii noi pentru incadrarea ca microintreprindere;
d) Sunt introduse 4 categorii noi de persoane juridice care nu pot aplica acest sistem de impozitare;
e) Se aplica reguli noi pentru iesirea din acest sistem de impozitare;
f) Se precizeaza ordinea de scadere din impozit a facilitatilor fiscale;
Etc.

Subiectul este foarte interesant (multi agenti economici vor sa plateasca doar 1% impozit pe venit), dar si foarte sensibil, data fiind multitudinea de conditii puse de legiuitor.

Una dintre aceste conditii, de exemplu, este ca firmele incadrate ca microintreprinderi sa aiba cel putin un salariat cu norma intreaga sau mai multi angajati part-time ale caror fractiuni de norma insumate sa fie echivalentul unei norme intregi.

Doar ca de la 1 august 2022, conform aceleiasi OG nr. 16/2022, pentru acesti angajati part-time se platesc contributii la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de salariul trecut in contract, ceea ce poate anula avantajul impozitarii ca microintreprindere!

Gasiti explicatii complete in lucrarea
Noutatile Codului fiscal. Recomandari pentru optimizare fiscala.

Alte modificari majore!

1. Cota de impozitare pentru dividendele distribuite dupa 1 ianuarie 2023 creste de la 5% la 8%. Nu conteaza daca aceste dividende sunt aferente anului 2022 sau anilor anteriori.
 
2. Persoanele fizice care desfasoara activitati sezoniere in HoReCa nu mai sunt scutite de impozit pentru veniturile astfel obtinute.

3. Scutirea de impozit pe venit pentru constructii, agricultura si productie alimentara nu se mai aplica pentru venituri de pana la 30.000 de lei, ci doar pentru cele de pana la 10.000 lei inclusiv. Partea din venitul brut care depaseste 10.000 lei nu mai beneficiaza de faclitati fiscale (prevederea se aplica incepand cu veniturile aferente lunii august 2022).

4. In cazul PFA, II, IF si al profesiilor liberale, plafonul pentru trecerea de la impozitare pe baza de norme de venit la sistemul real scade de la 100.000 euro la 25.000 euro.

5. Veniturile din jocurile de noroc platite incepand cu 1 august 2022 se impoziteaza prin retinere la sursa. Impozitul datorat se determina la fiecare plata, prin aplicarea unui barem de impunere pentru sume sub 10.000 lei, intre 10.000 si 66.750 lei, respectiv peste 66.750 lei.

6. Incepand cu veniturile aferente lunii august 2022, in cazul contractelor part-time procentele CAS si CASS nu se mai aplica asupra salariului brut prevazut in contract, ci asupra salariului minim brut pe economie (2.550 lei).

7. Cazarea si serviciile de restaurant revin la cota de TVA de 9%.

8. De la 1 ianuarie 2023 se modifica conditiile pentru aplicarea cotei reduse de 5% in cazul livrarii de locuinte. Se introduce un nou plafon (600.000 lei).

9. Se simplifica modul de calcul al impozitelor locale, atat in cazul impozitului pe cladirile rezidentiale, cat si nerezidentiale.

10. Incepand cu 1 ianuarie 2023 se abroga Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati.

Toate aceste modificari, de fapt TOATE modificarile aduse de OG nr. 16/2022, sunt explicate in detaliu in lucrarea pe care v-o oferim, cu accent pe elementele de noutate si pe consecintele lor pentru contribuabili.

Sunt prezentate comentarii ample si sfaturi utile, sunt subliniate aspectele obligatoriu de retinut, sunt inserate liste recapitulative cu forma finala a conditiilor de indeplinit etc. Fiecare modificare beneficiaza de explicatii complete, intr-o forma succinta si foarte usor de urmarit. Aveti avantajul ca intelegeti si retineti dintr-o privire tot ce este important. 

De ce trebuie sa aveti lucrarea “Noutatile Codului fiscal. Recomandari pentru optimizare fiscala”

OG nr. 16/2022, considerata de unii specialisti ca fiind ordonanta suprataxarii veniturilor companiilor, dar si ale persoanelor fizice, vine cu o avalansa de modificari si completari serioase ale Codul fiscal. Nu am mai avut de mult schimbari atat de numeroase si cu impact atat de extins asupra mediului de afaceri.

Lucrarea pe care v-o punem la dispozitie reuseste sa aduca lumina asupra acestor schimbari si sa raspunda in avans tuturor nedumeririlor pe care le puteti avea. Ca urmare, nu veti astepta sa va loviti de aceste nedumeriri, veti sti de la bun inceput ce aveti de facut. Economia de timp va fi substantiala, siguranta – totala, iar riscul de amenzi – zero!

Comandati chiar acum! 


Dati click acum pe butonul de comanda de mai jos, completati formularul cu datele dvs., achitati suma de 150 lei + 5% TVA si primiti in cel mai scurt timp username-ul si parola de acces la continutul lucrarii!

Produsul pe scurt
 
Titlu: Noutatile Codului fiscal. Recomandari pentru optimizare fiscala 2023
Autor: Ionut Jinga, consultant fiscal
Format: online (platforma rsonline.ro)
Pret: 150 lei + 5% TVA (157.5 lei)
Modalitati de plata: OP / card 
Disponibil: Imediat
Mod de comanda: prin intermediul formularului de mai jos
Acces rapid la informatie, fara taxe de transport!

 

Cu deosebita consideratie,

Codruta Tomsa
Divizia Fiscalitate
Rentrop & Straton

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.


Formular de comanda

Bifati produsele dorite:


Noutatile Codului fiscal. Recomandari pentru optimizare fiscala

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.